Excite

Apple verkoopt recordaantal iPhones

  • © Getty Images
Apple zou in het laatste kwartaal van 2014 maar liefst 73 miljoen telefoons hebben verkocht. Dat is fors meer dan het huidige verkooprecord van 51 miljoen telefoons. Dit wordt gemeld door Appleinsider, dat zich baseert op de gegevens van Apple-analist Ming-Chi Kuo, die over het algemeen heel betrouwbaar is. Volgens Kuo's berekeningen zouden er in oktober, november en december bij elkaar dus zo'n 73 miljoen telefoons over de toonbank zijn gevlogen.

In het laatste kwartaal zouden er volgens Kuo maar liefst 42 miljoen iPhone 6's verkocht zijn. Dit is de nieuwste telefoon van Apple. De iPhone 6 Plus - die tegelijkertijd werd uitgebracht - ging ongeveer 16 miljoen keer over de toonbank en de overige 15 miljoen verkochte toestellen zouden oudere toestellen zijn. Het eerste kwartaal van dit jaar zouden er volgens Kuo zo'n 61 miljoen toestellen verkocht worden.

Vorig jaar werden er in het eerste kwartaal nog 43,7 miljoen iPhones verkocht. In 2013 lag het record voor het eerste kwartaal op 37,4 miljoen exemplaren. Ondertussen wordt de iPad juist minder vaak verkocht. Kuo denkt dat er in het vierde kwartaal zo'n 21,4 miljoen over de toonbank zijn gegaan en dat is 17,8 procent minder dan in dezelfde periode in 2013.

Overigens moet daar wel bij gezegd worden dat 2013 echt een topjaar was voor de iPad. In het vierde kwartaal van 2013 werden er maar liefst 26 miljoen verkocht. Na die tijd namen de verkopen weer af. De Mac-computers doen het weer wél heel goed, die worden steeds vaker verkocht.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021