Excite

Apple verzamelt gegevens voor verkeersdienst

Apple gebruikt al enige tijd haar iPhones om informatie te verzamelen over de locatie van gebruikers. Middels een persbericht heeft het bedrijf bekend gemaakt dat dit niet bedoeld is om mensen 24 uur per dag in de gaten te houden, maar dat het alles te maken heeft met een nieuwe verkeersdienst die Apple wil lanceren.

Overigens is het persbericht wel opvallend, want eerder ontkende Apple nog dat het gebruikers van de iPhone volgde. Toen verklaarde het bedrijf dat het alleen mobiele telefoontorens volgde. In het bericht dat vandaag uitkwam, werd naar voren gebracht dat het bedrijf aan een nieuw project werkt en dat de verzamelde informatie – anoniem – daarvoor ingezet zou worden. De nieuwe dienst moet ervoor zorgen dat gebruikers van de iPhone in de komende jaren een nog betere verkeersdienst tot hun beschikking hebben.

Google implementeerde twee jaar geleden een gelijksoortige dienst, waarbij informatie van de telefoon van gebruikers werd gebruikt om te laten zien hoe snel ze zich voortbewogen, waar ze waren en om foto’s te maken van verkeersomstandigheden op verschillende momenten. Ook toen waren er al zorgen over privacy, maar Google wist die zorgen weg te nemen door aan te geven dat er echt heel veel data nodig was om betrouwbare resultaten te geven en dat die data anoniem en door elkaar gebruikt werd, en dus nooit te herleiden was naar een specifieke gebruiker.

Afbeelding: Flickr account rudolf_schuba

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018