Excite

Apple Watch vanaf april op de markt

  • © Getty Images
Apple-fans keken er al sinds het najaar van 2014 naar uit: de komst van de Apple Watch. Eerder gingen al geruchten dat deze nieuwe smartwatch in het eerste kwartaal van 2015 op de markt zou verschijnen. Dat blijkt niet te lukken, maar heel veel later wordt het ook niet.

Apple-CEO Tim Cook maakte dinsdagavond bekend dat de Apple Watch vanaf april zal worden geleverd. Cook liet nog niets los over de exacte releasedatum en het is ook nog niet duidelijk of deze datum alleen voor Amerika geldt, of ook bijvoorbeeld voor Nederland.

In september 2014 presenteerde Cook het nieuwe slimme horloge, samen met de nieuwe iPhones. De Apple Watch moet de concurrentie aan gaan met bijvoorebeld de Android Wear. Het horloge is straks verkrijgbaar in twee formaten en drie verschillende stijlen. Zo kunnen gebruikers precies een combinatie samenstellen die helemaal bij hen past.

Hoewel Apple al wel een tipje van de sluier heeft opgelicht over het horloge, is er verder nog maar weinig over bekend. Zo is niet duidelijk hoe lang de accu mee gaat en wat er allemaal precies mee gedaan kan worden. Volgens de geruchten zouden batterijen maar een dag mee gaan, mits ze volledig opgeladen zijn. Mogelijk geeft Apple hierover op een later tijdstip nog meer informatie over vrij.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021