Excite

Apple wil scherm van Samsung voor iPad3

Apple wil de amoled-schermen van Samsung verwerken in de nieuwe iPad3. Plaatsvervangend CEO Tim Cook heeft de eerste gesprekken met de Koreaanse elektronicafabrikant reeds gevoerd. Momenteel wordt in de iPad nog gebruikgemaakt van LCD-schermen.

De geheime gesprekken van Cook met de directie van Samsung werden wereldkundig gemaakt door The Korean Herald. Deze krant meldde het nieuws op basis van anonieme bronnen. Het eventuele gebruik van amoled-schermen in de iPad3 werd besproken tijdens een bezoek van Cook aan Samsung. Momenteel is Cook plaatsvervangend CEO van Apple, omdat de beroemde voorman Steve Jobs met ziekteverlof is.

"Apple wil amoled-schermen toevoegen aan een nieuwe versie van de iPad2, vaak de iPad3 genoemd. Het apparaat moet aan het eind van 2011 gelanceerd worden," zo citeerde The Korean Herald uit de mond van een anonieme bron. Het is nog onbekend of de iPad3 een volledige nieuwe tablet zal zijn of slechts een verbeterd model van de iPad2.

Samsung is fabrikant van amoled-schermen en verwerkt deze onder meer in de smartphones Galaxy S en Galaxy S II. Bij de Galaxy S II is zelfs gebruikt gemaakt van een super amoled plus-scherm. Desondanks verwerkt Samsung de amoled-schermen nog niet in zijn eigen tablets.

Apple, dat nu nog LCD-schermen van LG gebruikt, ziet het amoled-scherm als een grote verbetering van zijn tablets, omdat deze helderder zijn, minder last hebben van reflectie en minder stroom verbruiken.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Ben Atkin

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020