Excite

Archief Rolling Stone komt online

Het is al decennia lang het toonaangevende blad in de muziekindustrie. Rolling Stone zorgt er voor dat miljoenen mensen op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de popmuziek, zorgt voor onthullende interviews met de grootste sterren uit het vak en is leidend op het gebied van popjournalisme. Wie Rolling Stone leest, is op de hoogte. Het muziekblad bestaat inmiddels al 43 jaar lang. In dit tijd zijn er uiteraard talloze artikelen geschreven, die om historische redenen nog steeds interessant zijn. Wil je die teruglezen, dan moest je oude nummers op de kop tikken. Dat hoeft niet langer. Rolling Stone zet namelijk haar hele archief online.

Het archief wordt ook uitgebreid met de meest recente edities van het muziekblad. Op de site kun je terugbladeren in ruim veertig jaar muziekgeschiedenis. Er zit echter wel een addertje onder het gras. Het archief is alleen door te bladeren tegen een betaling. De kosten zijn echter niet heel hoog. 4 dollar per maand, 30 dollar per jaar of 45 dollar voor twee jaar. Je kunt dan onbeperkt lezen, inclusief in de nieuwste uitgaven. Voor wat je er voor terug krijgt, is dat uiteraard veel waard voor je geld. Een slimme zet van Rolling Stone, al met al.

De gewone website van Rolling Stone zal voor het grootste gedeelte gratis beschikbaar blijven. Er verschenen regelmatig artikelen op de gewone website, die lezers moesten aansporen ook het tijdschrift te kopen. Door het hele archief tegen betaling beschikbaar te maken, hoopt het poptijdschrift een nieuw winstmodel ontwikkeld te hebben, waarmee extra geld verdient kan worden met het prachtige werk dat Rolling Stone altijd levert. Dus wie in de meer dan 1.000 edities van het blad wil duiken, vanaf vandaag (Amerikaanse tijd) is het archief beschikbaar!

Afbeelding: Rollingstone.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020