Excite

Atlantis ontdekt op Google Ocean

De verloren stad Atlantis is ontdekt via Google Ocean. Tenminste, dat denken verschillende mensen die een paar honderd mijl uit de kust van Afrika een soort netwerk van lijnen gevonden hebben. Het lijnenspel vormt samen een perfect vierkant, van ongeveer de maat van Wales.

Het vierkant werd ontdekt op Google Ocean, een soort Google Maps, alleen dan onder water. Het beeld is te zien op de coördinaten 31 15'15.53N 24 15'30.53W. Mensen die zich gespecialiseerd hebben in Atlantis geven aan dat het vierkant zich bevindt op één van de plekken waar de legendarische stad zich mogelijk zou kunnen bevinden.

Volgens deze expert is de stad rond 9000 voor Christus naar de bodem van de oceaan gezonken, nadat de bewoners van Atlantis tevergeefs hadden geprobeerd om Athene in te nemen. Juist omdat dit één van de plekken is waarvan gedacht wordt dat Atlantis hier gezonken is, is het interessant om te kijken of dit ook echt het geval is.

De ‘stad’ werd ontdekt door Bernie Bamford. De 38-jarige man vergeleek zijn ontdekking met Milton Keynes en zag dat het hier moest gaan om iets dat door mensen gebouwd was.

Atlantis is al sinds eeuwen een groot mysterie. Plato vertelde er al over en gaf aan dat het eiland groter zou moeten zijn dan Libië en Azië samen. Ook zou Atlantis ontzettend welvarend zijn en zouden de rijkdom en natuurlijke pracht ongekend zijn. Helaas zou er aan het bestaan van het eiland een einde zijn gekomen vanwege overstromingen en aardbevingen.

Afbeelding: Flickr account swanksalot

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020