Excite

Audioboo: Twitter, maar dan met geluid

Momenteel neemt Twitter een enorme vlucht. Zelfs de Nederlandse politici doen aan Twitteren en houden een debat op het sociale media platform. Inmiddels springen steeds meer bedrijven en investeerders in de markt van de sociale media. Dat komt goed uit voor Audioboo. Deze Twitter-achtige applicatie, maar dan met geluid, was namelijk net op zoek naar investeerders. Inmiddels heeft het bedrijf een kleine 2 miljoen euro bij elkaar geraapt om de service te ontwikkelen, en tevens wat grootheden bereid gevonden om gebruik te maken van de diensten.

Wat moet je je voorstellen bij Audioboo? Mensen kunnen geluid uploaden vanaf hun computer of mobiel, wat vervolgens door de rest van de wereld kan worden afgeluisterd. Want geluid is sociaal, zoals de site beweert. Wat men wil, is dat men niet langer tekst intikt in Twitter, maar zin en onzin inspreekt op Audioboo. Om publiciteit te verwerven, heeft de service al wat bekende personen en organisaties weten te strikken om Audioboo te gebruiken. Daaronder de Engelse comedian Stephen Fry, waarvan hier een voorbeeld.

Ook BBC Radio, The Guardian, British Army en The Labour Party zitten op de gratis versie. Voor een leuk prijsje kan men ook nog eens luisteren naar The Royal Opera House, British Library en Open University, onder andere. Belangrijk dat dit soort instanties zich scharen achter de dienst, want dat geeft vertrouwen aan investeerders. En dat is precies wat Audioboo aan het zoeken was de afgelopen tijd. Bedrijven en investeringsmaatschappijen die geld staken in de onderneming, zodat het concept ontwikkeld kon worden. Met 2 miljoen lijkt dat inmiddels een feit.

Afbeelding: Audioboo.fm

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020