Excite

Automatische sortering inbox Gmail

Google heeft maandag een nieuwe toepassing gelanceerd die ervoor zou moeten zorgen dat mensen minder tijd besteden aan hun mailbox. De toepassing heet Priority Inbox en sorteert inkomende mail automatisch op urgentie. Mensen die veel gebruik maken van e-mail, kunnen zo per jaar een hele week aan tijd besparen.

De toepassing zorgt ervoor dat berichten in de inbox op een andere manier gesorteerd worden, waardoor de belangrijke berichten boven komen te staan. Ook worden berichten automatisch in bepaalde categorieën geplaatst. Het verwerken moet dan makkelijker gaan.

Het systeem werkt heel ingenieus: zo wordt onder meer gekeken naar het normale behandelen van de mail; als een mail van een bepaalde afzender in de regel vaak snel geopend en beantwoord wordt, dan krijgt dit bericht in het nieuwe systeem ook voorrang. Daarnaast worden nog een aantal andere signalen gebruikt die het belang van een bericht kunnen voorspellen.

Natuurlijk is het wel belangrijk dat je het systeem zelf nog precies aanpast naar je wensen en daarom kun je de prioriteiten zelf aanpassen. Na verloop van tijd zullen in de gehele inbox de prioriteiten steeds beter en sneller zichtbaar worden. Op dit moment wordt de Priority Inbox alleen nog gebruikt door mensen binnen de organisatie en gebruikers die aan hebben gegeven ook proefversies te willen proberen. De uitroldatum voor alle gebruikers is nog niet bekend.

Afbeelding: Flickr account Claude

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021