Excite

Automatische website- en filmtips gebaseerd op jouw interesses!

Het internet is gigantisch groot. Zo groot, dat het niet meer te bevatten is. Niemand kan in een leven tijd het hele internet lezen. Vooral niet omdat het internet per minuut groter wordt. Dat maakt het lastig om interessante dingen tegen te komen. Want wat de een interessant vindt, vindt de ander maar niets. Gelukkig zijn er een aantal websites die het internet voor jou filteren. Jij geeft op wat je voorkeuren zijn en de websites zoeken de juiste informatie daarbij. Handig, want zo kom je nog eens leuke dingen tegen.

De bekendste hulpsite is StumbleUpon. Deze site heeft inmiddels bijna tien miljoen leden. Het werkt heel simpel. Je vinkt het vakje aan waarin iets staat waarin jij je interesseert en StumbleUpon stuurt je naar een site die daar over gaat. Gewoon een willekeurige site, dus zo kom je nog eens ergens. En met behulp van een menubalk kun je zo weer verder 'stumblen'. Ook kun je een account aanmaken. Dat kost niets. StumbleUpon onthoudt dan de sites waar je bent geweest en kan een steeds beter beeld vormen van waar jij van houdt. Je interesses worden bijgehouden en StumbleUpon zoekt daar steeds nauwkeuriger websites bij. Zo kom je nog eens iets leuks tegen!

Als je van te voren al weet dat je vooral op zoek bent naar nieuws over muziek, films en webvideo, dan is The Filter een handige site. Op deze site kun je een account aanmaken. Vervolgens geef je aan van welke films je houdt, welke muziek je leuk vindt en wat voor soort webvideo's je graag kijkt. The Filter genereert vervolgens een stroom van media die uitsluitend gaat over de genres waarin jij geïnteresseerd bent. The Filter kun je vervolgens keer op keer bezoeken, om te kijken of er nog nieuwe bands zijn die jou zouden kunnen liggen of films die je moet gaan zien. Handig als je weer eens wat nieuws wilt ontdekken.

Afbeelding: StumbleUpon.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020