Excite

Avondklok voor Vietnamese gamers

Als je het gevoel hebt dat je niet genoeg tijd kunt besteden aan online gamen, denk dan ook eens aan onze Vietnamese vrienden. Daar wil de regering namelijk een wet aannemen waardoor online gamen tussen tien uur ’s avonds en acht uur ’s ochtends niet meer mogelijk is.

De wet werd al vorig jaar door de Vietnamese minister van Informatie en Communicatie, Do Quy Doan voorgesteld, maar gaat pas vanaf begin maart in. Volgens Doan besteden jongeren veel te veel tijd aan gamen. Dit zou leiden tot verwaarlozen van hun studie of zelfs criminaliteit.

Internetproviders zijn vanaf 3 maart verplicht om het spelen van online spelletjes onmogelijk te maken. Uiteraard zijn de providers hier niet blij mee. Ze klagen dan ook dat ook hun volwassen klanten door de maatregel getroffen zullen worden.

Overigens is Vietnam niet het eerste land waar een dergelijke avondklok wordt ingesteld. In Zuid-Korea bestaat het bijvoorbeeld al langer. Aanleiding hiervoor was dat het meermaals was voorgekomen dat gamers zichzelf zo verwaarloosden tijdens het spelen van spelletjes dat ze het met de dood moesten bekopen. In maart vorig jaar kwam een Koreaans koppel in het nieuws nadat ze hun baby vergeten waren eten te geven tijdens hun gamesessie, waardoor het kindje stierf.

Afbeelding: Flickr, gebruiker rosino

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020