Excite

Baas is niet geliefd op Facebook

Privé en werk gescheiden houden wordt steeds lastiger, dankzij het internet. De foto's van dat vrijgezellenfeest waar je helemaal van het padje ging, zijn natuurlijk door iedereen te bekijken. Of die foute krabbels van je vrienden, daarvan wil je natuurlijk niet dat die door je schoonouders gelezen worden. Maar iedereen zit tegenwoordig op het internet, iedereen heeft Facebook, Hyves of een andere sociaal netwerk. Inclusief je schoonouders. En je baas. Een Finse computerbeveiliger, F-Secure, heeft onderzoek gedaan naar hoe mensen met deze nieuwe situaties omgaan.

Driekwart van de ondervraagden gaf aan zijn baas niet als virtuele vriend te willen hebben. Blijkbaar hebben we met z'n allen niet zoveel zin om onze vakantiefoto's te delen met de man of vrouw die over onze promotie gaat. Vinden we het niet prettig als onze chef kan rondneuzen in de krabbels die we sturen naar onze vriendengroep. Of dat we fan of lid zijn van groepen als 'op zaterdag helemaal naar de klote!'. Vandaar dat we meestal onze baas geen vriend maken op de sociale media. Tevens blijken veel mensen bewust bezig te zijn met hun privacy-instellingen. Meer dan sommige campagnes ons doen geloven zijn de meeste internetters zich wel degelijk bewust van deze functies.

Het onderzoek leverde nog meer interessante cijfers op. Meer dan de helft van de ondervraagden gaf toe wel eens tijdens werk in te loggen op de sociale netwerksites. Overdag wil men tenslotte ook op de hoogte blijven van wat er zich allemaal afspeelt in de virtuele vriendengroep. Ook heeft 35 procent wel eens iets achtergelaten waar men later spijt van heeft. F-Secure waarschuwt dat iedereen erg moet opletten met wat men achterlaten op de interwebs. Of het nu prive of publiek gedaan wordt, het kan altijd een keer bovendrijven. Dus beter is het om gewoon nooit iets te plaatsen wat later tegen je gebruikt kan worden.

Afbeelding: Facebook.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020