Excite

Baby’s zijn al online voor hun geboorte

Tegenwoordig hebben baby’s al een online leven, nog voor ze geboren zijn. Nadat ze geboren zijn gaat het nog harder; dan zijn acht van de tien baby’s al op internet te vinden. Veel moeders uploaden namelijk niet alleen echofoto’s, maar ook foto’s van hun pasgeboren kinderen. Tegen de tijd dat de baby’s 2 jaar oud zijn, heeft zo ongeveer 81% van de moeders minimaal één foto geüpload.

Dit bleek uit een recent onderzoek, waarvoor 2200 moeders uit negen landen ondervraagd werden. In de Verenigde Staten blijkt het het ergst te zijn. Daar is van maar liefst 92% van de baby’s iets online te vinden. Veel moeders blijken bovendien ook nog eens een profiel op sociale netwerksites te maken en nog eens 4% van de moeders maakte voor de baby ook direct een e-mailadres aan.

Privacy-experts moedigen dit gedrag van jonge moeders in ieder geval niet aan, want zij achten de kans groot dat de baby hierdoor gestimuleerd wordt om een groot deel van hun leven door te brengen op het internet. Dit kan best gevaarlijk zijn, omdat grenzen hierdoor makkelijk vervagen en dingen die eenmaal op het internet te vinden zijn, zijn niet gemakkelijk weer weg te halen.

Daarom wordt ouders aangeraden om toch vooral zorgvuldig om te gaan met wat ze over hun kind plaatsen en overal bij na te denken over de gevolgen voor het kind. Ze moeten hierbij niet alleen aan de korte termijn denken, maar ook aan de lange(re) termijn. Informatie die op internet wordt gepubliceerd, wordt namelijk niet alleen gedeeld met familie en vrienden, maar ook met de rest van de wereld.

Afbeelding: Flickr, gebruiker tedsblog

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021