Excite

Battlefield 3 neemt het op tegen Call of Duty

Als je beelden van Battlefield 3 hebt gezien, dan weet je dat het er werkelijk prachtig uitziet. En dat mag ook wel, want producent Electronic Arts zet hoog in. Het zou de absolute koning van de First Person Shooter, Call of Duty (CoD), van de troon moeten stoten. Dat wordt een lastige klus, want die franchise is obsceen succesvol.

Call of Duty heeft producent Activision al miljarden dollars opgebracht, maar dat weerhoudt Electronic Arts toch een gooi naar het kampioenschap te doen. ‘Met deze game willen we CoD neerhalen,’ zei John Riccitiello op de Ad-Age conferentie in New York.

‘Als je getuigen wilt zijn van een titanenstrijd – de Red Sox tegen de Yankees, Google tegen Microsoft - dan wordt dit het hoogtepunt van komende winter.’ Riticello heeft er dan ook goed geld voor over om de winst binnen te halen. ‘Tijdens de strijd tussen deze producten wordt een paar miljoen dollar uitgegeven aan marketing. Het zijn vergelijkbare onderwerpen, maar volgens ons hebben we het beste product in handen. Het wordt geweldig,’ aldus de hoogste baas van Electronic Arts.

Om de strijd aan te gaan met CoD is er flink aan de singleplayer ervaring in Battlefield 3 gesleuteld. Uiteraard blijft het belangrijkste aan het spel de multiplayer, waar weer als vanouds geknald mag worden met wapentuig zoals tanks en straaljagers. Hieronder alvast een voorproefje van de singleplayer.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021