Excite

BBC Wildlife Magazine publiceert fotografie masterclass

Om echte goede foto's van de natuur te maken, moet je van goede huize komen. Het is daarom aan te raden om veel tips en adviezen van de experts te raadplegen. Het tijdschrift BBC Wildlife Magazine had altijd prachtige, korte workshops over natuurfotografie. Daarbij kreeg de lezer allerlei tips voor bepaalde thema's, zoals planten, vogels of landschappen. Die tips en adviezen werden gegeven door gerenommeerde natuurfotografen. De serie werd met recht Photo Masterclass genoemd, want dat is waar het op neer kwam: een masterclass in natuurfotografie. Inmiddels heeft BBC Wildlife Magazine besloten de complete masterclass online te zetten.

Via de website van BBC Wildlife Magazine is elke masterclass te raadplegen. Het overzicht vind je hier. Elke masterclass is te downloaden in PDF-formaat, zodat je het rustig kunt lezen op je computer of e-reader. Ook is het mogelijk om het PDF-bestand uit te printen, zodat je het op alle gemak van papier kunt lezen. Om vervolgens het geleerde in praktijk te brengen, uiteraard. Want dat is nog altijd de beste vorm van leren: doen. Met behulp van de tips van de experts van BBC Wildlife Magazine zullen jouw fotografie-vaardigheden enorm groeien.

De thema's variëren enorm. BBC Wildlife Magazine had voor vrijwel elk onderwerp in de natuurfotografie wel een masterclass. Zo is er een masterclass om foto's in vlucht te fotograferen, of dieren in hun natuurlijke omgeving. Hoe ga je om met zonlicht en aan welke dingen moet je denken als je zoogdieren of juist planten op foto zet? Ook stedelijke natuur komt voorbij, of natuur in de eigen tuin. En zwart-wit fotografie, uiteraard. Kortom, BBC Wildlife Magazine biedt de natuurfotografie een prachtige verzameling gouden tips aan met deze zeer sympathieke actie.

Afbeelding: Flickr, fmc.nikon.d40

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021