Excite

Bedrijven kunnen eigen subdomein aanvragen

Als je een bedrijf hebt en je vindt reguliere subdomeinen zoals .com en .nl een beetje onpersoonlijk, dan heeft de ICANN goed nieuws voor je: Vanaf nu kunnen grote merknamen hun eigen extensie krijgen. Je moet er alleen wel een lief sommetje voor neertellen.

De ICANN, de organisatie die het systeem van domeinnamen reguleert, heeft besloten dat merken een domeinnaam kunnen aanvragen die hun merk reflecteert. Zo zou de website van Coca Cola dus binnenkort wellicht te bezoeken zijn onder het subdomein .coke, terwijl Nike .nike achter het adres mag gaan plakken.

En daarmee wordt het aantal beschikbare domeinnamen flink uitgebreid. Nu kun je kiezen uit zo’n 250 subdomeinen die verwijzen naar landen, bijvoorbeeld .nl voor Nederland en .tv voor Tuvalu. Daarnaast zijn er nog 22 subdomeinen die verwijzen naar organisaties en bedrijven, zoals .com, .org en .info.

Je moet als bedrijf wel een gevulde portemonnee hebben om gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden die de ICANN aanbiedt. Voor een gepersonaliseerde domeinnaam moet 130.000 dollar betaald worden, waarna jaarlijks nog een vergoeding van 17.000 dollar afgedragen moet worden. Verder moeten bedrijven, om een eigen extensie te krijgen, een gedegen verantwoording aan de ICANN opsturen. Volgens de ICANN kunnen bedrijven zich met een eigen extensie op nieuwe manieren marketen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020