Excite

Hoe moet je jouw beeldscherm schoonmaken?

Een smerig beeldscherm is een ramp. Niet alleen word je er voortdurend aan herinnerd hoe vies je computer wel niet is, met een ongelukkige lichtinval zie je ook nog eens niets. Vooral laptops en tablets hebben dat probleem vaak. Je neemt ze immers overal mee naartoe en in het laatste geval zit je zelfs voortdurend met je vingers aan het beeldscherm. Maar hoe kan je jouw beeldscherm schoonmaken?

Wat moet je absoluut niet doen?Een beeldscherm is een ontzettend belangrijk onderdeel van je computer. Jij en je apparaat communiceren immers voor een groot deel via beeld. Het laatste wat je dus wilt doen, is je beeldscherm op de verkeerde manier en met te agressieve middelen schoonmaken. Zo zorg je er namelijk voor dat er krassen of verkleuringen ontstaan.

Op de meeste beeldschermen is een beschermende coating aangebracht, die erg slecht reageert op ammonia en alcohol. Zorg er dus voor dat de reinigingsmiddelen die je gebruikt die stoffen niet bevatten. Ook is het niet verstandig om een reinigingsmiddel direct op het beeldscherm te spuiten. Via het oppervlak van je beeldscherm kan dit in het binnenwerk van je beeldscherm of laptop terecht komen, met alle gevolgen van dien. Ook dien je een zachte doek te gebruiken, die geen krassen kan achterlaten.

Schoonmaakmiddelen voor beeldschermenIn de meeste kantoor- en elektronicazaken vind je speciale reinigingssets voor beeldschermen. Door die te gebruiken, weet je zeker dat je je kwetsbare monitor niet beschadigt. Speciale vermelding verdienen vochtige schoonmaakdoekjes, bijvoorbeeld van het merk Eminent. Zo weet je zeker dat je precies genoeg schoonmaakmiddel gebruikt en hoef je niet in de weer met sprays of flesjes.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018