Excite

Bel Me Niet werkt even niet

Op de eerste dag van de nieuwe site Bel Me Niet gaat het al meteen fout: de website kan de toestroom van geïnteresseerden niet aan en ligt momenteel plat.

BelMeNiet.nl is een register waarop iedereen kan aangeven dat ze geen ongewenste marketingtelefoontjes willen ontvangen. Het register is de praktische uitvoering van een nieuwe wet, die spam en ongevraagde telefoons wil verbieden. "Consumenten bepalen vanaf 1 oktober zelf of bedrijven hen ongevraagd kunnen bellen voor verkooptelefoontjes", verklaarde de staatsscretaris van Economische Zaken. De nieuwe regels zeggen dat bedrijven voortaan eerst dit register moeten raadplegen voordat ze iemand ongevraagd bellen. De irritatie hierover bij de consument is groot, zoals nu ook blijkt uit het feit dat de website onbereikbaar is.

Of de nieuwe wetten ook echt veel gaan schelen, kan nog niet gezegd worden. Veel spam en ongewenste telefoons komen immers uit het buitenland, waar de nieuwe wetgeving geen invloed op heeft.

Verwacht wordt, dat de site morgen terug werkt. Bent u overigens al geregistreerd bij infofilter, dan worden uw gegevens automatisch overgenomen door BelMeNiet.nl

Afbeelding: Bel me niet

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020