Excite

Belangrijkste websites in kaart gebracht

Een paar dagen geleden was de Web Trend Map een enorm succes op het internet. Deze afbeelding brengt alle grootste populaire webdiensten in kaart. Die afbeelding werd door Zoomorama omgezet in een 3D-afbeelding waar je gemakkelijk doorheen kan scrollen en op een leuke manier interessante sites kan ontdekken.

Het werkt zo: als je binnengaat op Zoomorama, kan je met je scrollwiel inzoomen op het zwarte vlak dat je ziet. Vervolgens kan je de muis slepen ofwel met de pijltjestoetsen werken. De kaart doet denken aan een metroplan. De rode lijn wijst de weg door webapplicaties, de blauwe voert je naar nieuwsdiensten, de roze naar alles wat met informatie delen te maken heeft en de gele naar entertainment. De 50 meest invloedrijke websites op het net werden onderin in kaart gebracht. De mannetjes zijn de personen achter de bedrijven, zoals Bill Gates voor Microsoft en Jimmy Wales voor Wikipedia.

De grootste ken je ongetwijfeld, zoals Google, Twitter, Facebook en dergelijke. Maar wat dacht je van StumbleUpon, Pandora en Wikileaks? Er is een aanzienlijke kans dat je deze diensten ook kent, maar zelfs dan zijn er nog genoeg websites te vinden. De breedte van het kadertje duidt de stabiliteit aan, de hoogte het succes. Het enige dat jammer is: de maker is vooral op de Verenigde Staten gericht. Hoe dan ook: je kan hier veel interessante sites leren kennen!

Link bij het artikel: Zoomorama

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020