Excite

Bellen met Twitter

Het is helemaal de bom, dat Twitteren. Het lijkt er op alsof steeds meer mensen gebruik maken van de openbare sms-dienst. Want dat is waar Twitter ongeveer op neer komt. Alleen wat zou het leuk zijn als je de mensen die je volgt op Twitter ook eens kon bellen. Dat het sociale karakter van internet benadrukt wordt en mensen met elkaar in contact komen. Als in: echt contact. Dan is de koningin ook weer blij en wie wil dat nu niet? Twit2tel gaat hierin voor een oplossing zorgen. Met deze applicatie is het mogelijk om te bellen naar andere mensen met een Twitter en Twit2tel-account. Gratis zelfs!

Twit2Tel werkt vrij simpel. Een kwestie van een account aanmaken bij de applicatie. Je Twitter-account wordt dan gekoppeld aan je telefoonnummer. Dat is ook precies wat je wilt, want anders kun je alsnog niet bellen. Er zijn twee manieren om vervolgens iemand te bellen. Je kunt op Twitter het commando '@twit2tel call ' achterlaten. De applicatie verbindt je dan door met de telefoon van de andere user. Je kunt ook in de applicatie zelf de username intikken en dan wordt je ook verbonden. Uiteraard is het wel een voorwaarde, dat degene die je wilt bellen, ook een Twit2Tel-account heeft. Anders heeft het alsnog weinig zin.

Je kunt in principe vier minuten gratis bellen. Je hebt dan wel te maken met reclameblokken. Kortom, dat is misschien wat weinig. Voor echt goede gesprekken heb je toch wat langer nodig. Hoewel, een vier-minuten gesprek is waarschijnlijk de real life versie van een online boodschap van 140 karakters. Je kunt overigens ook voor langer gaan, maar dan zul je credits moeten kopen. De reclameblokken worden dan ook verwijderd. Toch wel prettig. En een stuk goedkoper dan bellen met de reguliere telefoon. Bovendien kun je voicemails achterlaten en naar meer dan 200 bellen. Leuk!

Afbeelding: Twit2Tel.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020