Excite

Bereid jezelf voor op Google Games

Je kunt het zo gek niet verzinnen, of Google heeft er in geïnvesteerd. Soms vraag je je wel eens af of er nog niets is waar Google niet in zit. Dat antwoord komt met het volgende nieuwsbericht: online gaming.

Naar verluid heeft Google stiekem heel veel geld gestopt in de grote gamestudio Zynga. Ergens tussen de 100 en 200 miljoen dollar, om precies te zijn. En niet via een investeringsbureau, maar gewoon vanuit Google zelf.

Dat betekent dat Google hoog gaat inzetten op gaming. Logisch, want Zynga schijnt de klant te zijn die het meeste geld oplevert voor PayPal. Wat uiteraard weer een mooi moment is om Google Checkout onder de aandacht te brengen. Net als PayPal een online betaaldienst, maar dan van Google.

Iedereen kent Zynga. Misschien heb je nog nooit van het merk gehoord, maar toch ken je hun spellen. Wat dacht van je FarmVille, MafiaWars en CafeWorld? Met name op Facebook zijn dat uitermate populaire spelletjes, die constant bezocht moeten worden door de gebruikers. Anders gaat je oogst er aan. Verslavende spelletjes waar Google dus wel geld in ziet.

Met de koop van Zynga zet Google een grote stap in de gamingindustrie. Bovendien wordt Google dan ineens een stuk socialer. Mensen zullen bij Google moeten inloggen om de spelletjes te kunnen spelen. Afijn, weer een stap dichterbij wereldheerschappij.

Afbeelding: Zynga

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020