Excite

'Beschuldigingen cyberaanval China zijn onverantwoord'

Hoewel China absoluut in opkomst is, heeft het op bepaalde vlakken geen vlekkeloos imago. Zo werd het land bijvoorbeeld beschuldigd van cyberaanvallen. De grootste krant van China wijst die beschuldigingen echter van de hand en noemt ze zelfs onverantwoord.

De People’s Daily vind het onverstandig dat China wordt beschuldigd van cyberaanvallen die 72 landen, bedrijven en organisaties heeft getroffen. McAafee kwam eerder met een rapport over de cyberspionage, waarin het stelt dat er één land achter zit. Dat land wordt niet bij naam genoemd, maar volgens experts kan het alleen maar om China gaan.

Volgens de People’s Daily zitten er gaten in de analyse van McAfee. Hoewel het gaat om de opinie van de krant en er tot nu toe geen officiële reactie van de Chinese regering is gekomen, is de krant in handen van de Communistische Partij. De reactie kan daarom op zijn minst als semi-officieel worden gezien.

De aanvallen kregen de codenaam Shandy Rat mee. Volgens McAfee zijn de hackers al sinds 2006 actief, maar ze werden pas in maart van dit jaar ontdekt. De hackers konden meer dan twee jaar lang geheime informatie inkijken. Alle getroffenen zijn inmiddels ingelicht door McAfee.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021