Excite

De beste externe harde schijven!

Vooral als je een laptop gebruikt, heb je er nogal eens last van: te weinig ruimte op je harde schijf. De vele films, muziek en spelletjes die je kunt kopen en downloaden laten die kleine schijf in een mum van tijd vollopen. Je kunt dit oplossen door een externe harde schijf aan te schaffen. Die kun je natuurlijk ook gebruiken voor het maken van back-ups. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste externe harde schijven? Wij zochten het voor je uit.

Zeeën van ruimte

Als je de externe harde schijf voornamelijk gaat gebruiken voor het opslaan van grote bestanden zoals films in HD-kwaliteit, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk ruimte hebben. Dan treft het dat er tegenwoordig harde schijven verkrijgbaar zijn met een capaciteit van maar liefst 2TB, oftewel 2.000GB. De kans dat je die snel vol krijgt is erg klein. Een goede keus is de Western Digital Elements Desktop 2TB, die je op internet voor rond de 70 euro kunt bestellen. Omgerekend betaal je dus maar een kleine vier cent per GB! Bedenk wel dat schijven van deze omvang alleen nog maar verkrijgbaar zijn in 3.5" formaat. Dit betekent dat de behuizing relatief groot is en dat je de externe harde schijf aan de netstroom moet aansluiten om hem te gebruiken. Je krijgt een heleboel opslagruimte, maar ze zijn minder geschikt voor mobiel gebruik.

Een externe harde schijf om mee te nemen

Mocht je het belangrijk vinden dat je de harde schijf mee kunt nemen en overal kunt gebruiken, kijk dan eens naar een harde schijf van het formaat 2.5". Deze zijn een stuk platter en kleiner dan hun grotere broers en hoeven alleen maar op de USB-poort van je laptop aangesloten te worden. Een voordelige keus is de Toshiba StorE Art3 2.5 van 1TB, die ongeveer 55 euro kost. Je betaalt dus iets meer per GB, maar je hebt niet meer te maken met onhandige stroomstekkers.

Natuurlijk wil je niet teveel betalen. Het is daarom belangrijk dat je aanbieders goed met elkaar vergelijkt. Een uitstekende manier om dit te doen is via de Pricewatch van de website Tweakers.net. Je kunt hier precies aangeven wat je zoekt, waarna er suggesties worden gedaan. Daarnaast wordt er ook nog eens vermeld welke winkels het goedkoopste zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020