Excite

Wat is de beste keus voor een laptop in 2011?

Beste keus

Om tot de beste keus voor een laptop te komen, spelen er vele factoren mee. Ook is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar wat je zelf zoekt in een laptop. De een stelt andere eisen dan de ander. De beste keus voor een laptop bepaal je zelf, maar je kunt je natuurlijk bij je keus laten helpen door verschillende tests. Zo heeft de Consumentenbond elk jaar een test, maar ook informaticawebsite Tweakers.net komt met een test: de Best Buy Guide.

Dell

Tweakers.net maakt onderscheid in de laptops, zo hebben ze basislaptops met een prijs tot 600 euro, zakelijke laptops met een prijs tot 1000 euro en de laatste en duurste categorie zijn de gaminglaptops. Bij de basislaptops is dit jaar de Dell Inspiron 15R de beste keus. Deze laptop heeft een Intel Core i3-processor, een werkgeheugen van 4 GB RAM en een harde schijf van maar liefst 500 GB. Daarnaast beschikt deze Dell over een cardreader en een ingebouwde webcam. Qua uiterlijk is deze zwarte laptop wel wat saai. Ook is de laptop relatief dik, maar daarmee wel erg stevig.

Zelf kiezen

Wil je toch zelf op zoek gaan naar een laptop die voor jou de beste keus is? Zet dan allereerst op een rijtje wat jij belangrijk vindt bij de laptop en wat de laptop minstens moet hebben. Fotografeer je bijvoorbeeld veel? Dan zul je voor een laptop moeten kiezen met een grote harde schijf, zodat je veel foto's kunt opslaan. Speel je wel eens games? Dan is het fijn om een goede videokaart te hebben en een laptop met een groot intern geheugen. Met jouw wensenlijstje kun je je op internet gaan oriënteren, maar je kunt je ook in een winkel laten adviseren. Houd dan wel goed vast aan je eigen wensen, zodat je niet onnodig een dure laptop wordt aangesmeerd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019