Excite

Betaalde videokanalen op Youtube

Youtube introduceert naar verwachting deze week een aantal gespecialiseerde betaalde videokanalen. Het gaat om een speciale abonnementsformule, waarmee bijzondere video's te zien zijn. Inmiddels zouden er al zo'n vijftig videokanalen op de lijst staan om enkel nog via betaling video's aan te bieden.

Abonnement Youtube

De betaalde videokanalen van Youtube kun je vergelijken met abonnementskanalen op de 'normale' digitale televisie. Een abonnement op de Youtube à la carte-dienst gaat je vanaf 1,99 dollar per maand kosten. Dat heeft The Financial Times geleerd van bronnen die bekend zijn met de plannen.

Verdienmodel

Het videoplatform, dat in handen is van Google, wil individuele videomakers, maar ook zenders en productiehuizen, met de betaalde videokanalen de middelen geven om meer kwalitatieve content naar het platform te brengen. Zo kan YouTube uitgroeien tot meer dan alleen maar een broeihaard voor internetmemes en schattige kattenvideo's. Met het nieuwe verdienmodel kan Google bijvoorbeeld geld verdienen aan oudere televisieseries en films. De stap betekent ook dat de Google zich in het vaarwater van videodiensten als Hulu en Netflix begeeft. Daarmee kan de zoekmachine een volwaardige concurrent worden worden voor de video-on-demand-diensten.

Betaalde kanalen

YouTube gaf eerder dit jaar al te kennen dat het op zoek was naar nieuwe verdienmodellen voor videomakers die hun materiaal via het platform publiceren. Het nieuws van betaalde kanalen komt dus niet als een complete verrassing. Over de precieze lancering van de betaalde videokanalen op Youtube is nog niets bekend.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020