Excite

Betalen bij Starbucks nu ook met iPhone of Blackberry

Betalen met je mobieltje. Google is al een tijdje bezig om RFID-chips in Android mobieltjes te ondersteunen waarmee dit mogelijk moet worden. Het kan ook simpeler. Vanaf vandaag kunnen bezitters van een Blackberry of iPhone hun koffie betalen door middel van een door Starbucks uitgebrachte app. Een app voor Android is in de maak.

Starbucks Card Mobile is een digitale klantenkaart die kan worden opgewaardeerd met PayPal of een creditcard. De app laat vervolgens een streepjescode zien die bij meer dan 7500 vestigingen van de koffieketen kan worden uitgelezen.

Volgens Starbucks hebben mensen hun mobieltje vaker bij zich dan hun portemonnee. En, zo schetst het bedrijf, mensen die staan te wachten zijn vaak toch al met hun mobieltje aan het spelen.

Starbucks is in Amerika de keuze als het gaat om koffie. Voor een deel heeft ze haar succes te danken aan het aanbieden van gratis WiFi in haar winkels. Ook hieraan is al te zien dat de smartphones waar de app op draait erg populair zijn. In oktober vorig jaar meldde het bedrijf dat 51% van alle logins op het WiFi netwerk gebeurt met een mobiele telefoon. Van die mobiele telefoons bestond 71% uit iPhones en Blackberries.

Afbeelding: Flickr, gebruiker starone

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021