Excite

Bewegende afbeeldingen zelf maken

Heb je je ooit al eens afgevraagd hoe ze die bewegende plaatjes op forums en messengers eigenlijk maken? Meestal hebben ze een bestandsnaam met extensie .GIF, wat betekent dat het Animated GIFs zijn. Met sommige fotosoftware kan je zo'n prentjes maken, maar het kan nu ook veel simpeler met Loogix.

Loogix is gratis en levert best mooie resultaten, al zijn de mogelijkheden niet erg uitgebreid. De voorbeelden met Mister Bean op de startpagina geven de populairste selecties van de elf mogelijkheden weer. De bronafbeelding hoeft geen GIF te zijn, het kan ook een JPG zijn. Ook het formaat is vrij te kiezen. Als je afbeelding af is, kan je niet alleen de animated GIF opslaan, maar krijg je ook een URL die je rechtstreeks op bijvoorbeeld een forum kan gebruiken. Je kan het bewegende plaatje zelfs rechtstreeks inbedden op een pagina.

Heb je geen leuke foto of doe je liever iets met tekst, gebruik dan TextAnim. Hiermee kan je in een handomdraai een animated gif maken van je naam of eender welke tekst. Ook deze site geeft op het einde een embed code zodat je de afbeelding niet eens hoeft te downloaden om hem te kunnen gebruiken.

Afbeelding: Loogix

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020