Excite

Bewerken Google Docs vanaf nu mogelijk op Android en Iphone

Moderne smartphones krijgen steeds meer mogelijkheden. Nu is het bijvoorbeeld voor telefoons op basis van Android en de Iphone mogelijk om online documenten in Google Docs aan te passen.

Tot nu toe was het alleen mogelijk om spreadsheets te bewerken in de mobiele versie van Google Docs. Andere documenttypen konden wel bekeken worden, maar niet veranderd.

Docs is Google's online antwoord op het Office pakket van Microsoft. Het is volledig web-based, wat betekent dat je jouw documenten op elke computer met een internetverbinding aan kunt aanspreken, waar je je ook bevindt. Bovendien is Google Docs gratis.

Net als met de standaard versie, kan in de mobiele Google Docs nu elk document in real-time bewerkt worden. Daarnaast kunnen meerdere gebruikers samenwerken aan één document, wat het bij uitstek geschikt maakt voor projecten. Ook kan Google Docs spraak omzetten in tekst. Erg handig, want het uitwerken van grote documenten op de kleine on-screen toetsenbordjes van mobiele telefoons kan erg frustrerend en tijdrovend zijn.

Door deze en andere ontwikkelingen lijkt het erop dat het straks helemaal niet meer nodig gaat zijn om een laptop mee te slepen. Dat kleine apparaatje in je broekzak kan dan immers alles wat je nodig hebt, en meer. Om documenten te kunnen bewerken moet je smartphone overigens wel minimaal zijn uitgerust met Android 2.2 of iOS 3.

Afbeelding: Flickr, gebruiker kinopix

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021