Excite

Biechten op de iPhone

Smartphones zijn leuke apparaten, maar ze staan of vallen bij de gratie van de apps die ervoor verschijnen. De iPhone is qua hoeveelheid apps veruit koploper, maar of ze allemaal even nuttig zijn is nog de vraag. Zo is er nu een app die Katholieken in staat stelt te biechten. Het Vaticaan is echter van mening dat een app geen zonden kan vergeven.

De app heet Confession: A Roman Catholic App en is bedoeld om iPhone gebruikers de biecht af te nemen. Voordat de zonden worden geopenbaard, vraagt de app een aantal dingen aan de gebruiker om hem goed voor te bereiden. Een vraag is bijvoorbeeld of de biechtende zich wel eens heeft ingelaten met occulte praktijken.

De bisschop van Fort Wayne, Kevin Rhoades, heeft de app goedgekeurd. Iets te snel wellicht, want het Vaticaan is helemaal niet blij. ‘Het is belangrijk om te beseffen dat er bij biechten een dialoog tussen de zondaar en de biechtvader nodig is. Deze dialoog kan niet worden vervangen door een computerprogramma,’ zei woordvoerder Federico Lombardi.

Paus Benedictus XVI gaf eerder al te kennen niet veel op te hebben met nieuwerwetse dingen. ‘We moeten onthouden dat virtueel contact geen vervanger van direct contact tussen mensen kan zijn,’ zei de vervanger van Petrus op aarde in januari.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Martha de Jong-Lantink

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021