Excite

Bijna 10 miljoen Nederlanders gebruiken Whatsapp

  • © Getty Images
Whatsapp is de meest geliefde berichtendienst van Nederland. Maar liefst 9,4 miljoen Nederlanders maken gebruik van Whatsapp. Dat zijn er 1,5 miljoen meer dan vorig jaar. Een andere app die hard in opkomst is bij Nederlanders is Snapchat. Ook de Facebook-messenger doet het goed.

Dat laatste komt met name omdat Facebook Messenger sinds halverwege 2014 verplicht is gesteld voor het versturen van privéberichten via Facebook. Whatsapp blijft echter de meest populaire app: 9,4 miljoen actieve gebruikers staat gelijk voor meer dan de helft van de Nederlanders.

Aan het einde van 2014 maakten ongeveer 4,4 miljoen Nederlanders gebruik van de speciale Facebook Messenger. Ongeveer een jaar geleden - voor Facebook het gebruik van deze Messenger verplicht stelde - was dit nog 1,7 miljoen. In krap een jaar tijd zijn er dus 2,7 miljoen gebruikers bij gekomen.

Een andere app die het heel goed doet is Snapchat. Daarmee kunnen foto's verstuurd worden die maar even te zien zijn. Ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders gebruiken Snapchat inmiddels. Een jaar geleden waren dat er nog maar 670.000. Snapchat is vooral heel geliefd onder de jeugd, terwijl Whatsapp door alle leeftijden gebruikt wordt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021