Excite

Bijna driekwart van Nederlanders heeft een smartphone

  • © Getty Images
Maar liefst 74 procent van de Nederlanders heeft een smartphone. Dat is bijna driekwart van de bevolking. Twee jaar geleden lag dat aantal nog op ongeveer de helft. In het derde kwartaal van 2012 had 56 procent van de Nederlanders een smartphone, in hetzelfde kwartaal van 2013 ging het al om 67 procent. Inmiddels is dat dus 74 procent.

Dit blijkt uit een rapport van Telecompaper. Vooral het merk Samsung is erg populair. Ongeveer 47 procent van de Nederlanders heeft een telefoon van dat merk. Ook de iPhone is met 23 procent geliefd. De rest van de markt moet het doen met kleinere aandelen. Die mensen hebben onder meer een HTC, LG, Sony of Huawei.

Over het algemeen zijn de klanten van Apple het meest trouw. Als een gebruiker van een iPhone ook een tablet heeft, dan is dit in driekwart van de gevallen een iPad. Daarnaast zijn iPhones relatief makkelijk weer door te verkopen. Een derde van de gebruikers heeft al wel eens een iPhone verkocht.

Ongeveer 11 procent van de Nederlanders heeft wel eens een telefoon gekregen. Een jaar geleden was dat nog maar 7 procent. Doorgeven wordt daarmee dus ook steeds populairder. Over het algemeen kopen mannen vaak nieuwe toestellen, terwijl vrouwen een gebruikt toestel ook prima vinden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021