Excite

Bing gaat de weg op

Op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas blijven maar nieuwtjes aangekondigd worden. Zoals Toyota Entune, een samenwerkingsverband tussen de autofabrikant en Microsoft Bing. Entune moet een combinatie worden van traditionele autosnufjes en mobiele applicaties. Uiteraard ontbreken applicaties als Bing Search en Bing Maps hierin niet.

Het is de bedoeling dat je de Entune applicatie op je smartphone download om deze vervolgens te koppelen aan je auto via bluetooth. Entune maakt vervolgens gebruik van het dataplan dat bij je mobiele telefoon hoort. Uiteraard is Entune voorzien van een touchscreen, maar het is ook te besturen via voice-commands.

Het partnerschap met Toyota is op zich een handige zet van Bing. Tegelijkertijd heeft het bedrijf nog wel het één en ander in te halen. Google heeft namelijk sinds 2007 al deals met Mercedes en BMW. Bing’s versie van autofunctionaliteit lijkt echter wel een stuk gelikter dan de versie die Google uitbracht: Met Google Maps Send to Car is alleen een route via Google Maps naar je autonavigatie te versturen.

Ook zal Bing binnenkort te vinden zijn in een aantal modellen van Hyundai. Dit gebeurt echter niet door een direct partnerschap. Bing werkt samen met het bedrijf ATX, dat technologie ontwikkelt voor het Zuid Koreaanse automerk.

Afbeelding: Flickr, gebruiker titanas

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019