Excite

Binnenkort: foto taggen op Instagram

Binnenkort kun je eindelijk mensen in foto’s taggen op Instagram. Donderdag maakte het bedrijf bekend dat er een nieuwe mogelijkheid op Instagram wordt gelanceerd met de naam ‘Photos of You’. Daarmee kun je vrienden en anderen met een Instagram account in je eigen foto’s taggen. Voorheen moest je via een bericht mensen op de hoogte stellen van een foto.

Update op iOS en Android

De mogelijk om foto’s te taggen op Instagram is via een update meteen te gebruiken op iOS en Android. Het werkt alleen op je eigen foto’s; je kunt jezelf dus niet taggen in foto’s die door iemand anders gemaakt zijn. De foto’s met tags zijn terug te vinden in een apart deel van je profiel. Je kunt overigens alleen mensen taggen, hashtags gebruiken kan in de comments.

Instagram taggen blokkeren

De mogelijkheid van taggen op Instagram is natuurlijk een open deur naar schaamteloze foto’s van een avondje uit, waarvan je liever niet hebt dat andere ze zien. Gelukkig heeft Instagram ook daar een oplossing voor. Foto’s die je liever privé houdt hebben een speciaal plekje op je profiel, zodat ze niet publiekelijk te zien zijn. Als je een foto helemaal te lelijk vind dan kun je hem aangeven als ‘inappropriate’. Instagram zal hem dan verwijderen. Voor de controlfreaks onder ons bestaat de mogelijkheid om eerst toestemming te moeten geven voordat je in een tag verschijnt op iemand anders’ profiel. Deze functie bestaat bijvoorbeeld ook op Facebook.

Getagde foto’s zichtbaar

Je hebt nog tot 16 mei om je instellingen aan te passen: vanaf dat moment worden de eerste getagde foto’s zichtbaar op je Instagram profiel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020