Excite

Uren speelplezier met Black Ops 2

Fans stonden in 2010 zelfs 's nachts al in de rij voor het spel Call of Duty: Black Ops. Die game werd dan ook direct een succes. En waarschijnlijk gaat hetzelfde gelden voor Black Ops 2, dat 13 november 2012 uit gaat komen. Maar wat mogen we daar allemaal van verwachten?

Het verhaal COD: Black Ops 2

De eerste versie van Black Ops speelde zich af tijdens de Koude Oorlog. Black Ops 2 speelt zich af in de toekomst, in 2025. Op dat moment zijn de Verenigde Staten en China ook in een Koude Oorlog met elkaar verwikkeld, maar dan vanwege meer futuristische zaken als cyberaanvallen.

Aan het begin van het spel wordt een link gelegd met deel 1. Dan speelt Alex Mason de hoofdrol. Mason was ook de hoofdpersoon in Black Ops deel 1. In Black Ops 2 neemt David Mason het stokje over; Alex' zoon. Hij wordt onder meer bijgestaan door Frank Woods, een van de karakters uit het eerste deel. De belangrijkste slechterik in het verhaal is Raul Menendez. Hij doet er alles aan om een oorlog uit te lokken tussen de Verenigde Staten en China.

Missies in Black Ops 2

De gamer moet - in de rol van David Mason - allerlei missies uitvoeren. Zodra een missie geaccepteerd is, is het de uitdaging die helemaal te voltooien. Je kunt namelijk niet met allerlei verschillende missies tegelijk bezig zijn, omdat de uitkomst van een missie het verloop van het spel mede kan bepalen. In dit spel krijgen spelers weer te maken met verschillend wapentuig en komen waarschijnlijk ook de zombies weer terug. Uiteraard moeten die vernietigd worden.

Onthullingen

Zoals gebruikelijk bij grote games, worden er ook rondom Black Ops 2 regelmatig tipjes van de sluier opgelicht. Zo verscheen in februari op de website van Amazon al een review en werd in april een logo gelekt. Ook de releasedatum kwam door een lek naar buiten; normaal gesproken blijft zo'n datum lang geheim, om de spanning op te bouwen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020