Excite

Blackberry 10 moet naam RIM zuiveren

Vandaag wordt de Blackberry 10 met een nieuw besturingssysteem gelanceerd. Het nieuwe toestel moet de naam zuiveren van de producent van de Blackberry Research in Motion (RIM) die het afgelopen jaar zijn marktaandeel zag slinken met meer dan de helft. De Blackberry 10 moet het imago van zowel de Blackberry als RIM weer opkrikken.

Technische problemen

De afgelopen jaren hebben Samsung en Apple de smartphonemarkt overgenomen, toen zowel Blackberry als RIM tegen een aantal technische problemen aanliepen. Zo waren de e-maildiensten een aantal dagen onbruikbaar en ook had het mobiele internet problemen. Vooral voor zakelijke gebruikers van de Blackberry is het onbetrouwbare imago van de telefoons een belangrijke reden geweest om over te stappen naar concurrerende smartphone producenten.

Presentatie Blackberry 10

De presentatie van de Blackberry 10 zal woensdagavond plaatsvinden, maar er is al veel bekend over het toestel. Net als de belangrijkste concurrenten is de Blackberry 10 een zeer uitgebreide telefoon, gericht op de netwerkgeneratie. In één speciale app kunnen gebruikers hun e-mails, SMS, Facebook- en Twitterberichten direct gebruiken. Daarnaast kunnen zakelijk en persoonlijk gebruik gemakkelijk gescheiden worden, zoals we gewend zijn van de Blackberry. Het eerste model zal een touchscreen hebben, later komt er nog een versie van de Blackberry 10 met een toetsenbord.

Besturingssysteem

De Blackberry 10 wordt gerund door een nieuw besturingssysteem, speciaal voor de Blackberry 10 ontworpen. Experts zeggen dat het nieuwe systeem cruciaal is voor het eerherstel van RIM. “We zullen zien of ze hun gloriedagen kunnen herleven,” zegt één van de analisten. Het grootste nadeel wat zij zien is het ‘beperkte’ aantal beschikbare apps voor de nieuwe Blackberry. Het gaat om 70.000 apps; slechts een tiende van wat de concurrenten bieden .

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020