Excite

Gebruik je Blackberry voor Ping

Pingen met je Blackberry is een goedkope manier van het gratis versturen van berichtjes naar andere Blackberry's. Voorheen was alleen voor de Blackberry Ping verkrijgbaar, maar nu heeft ook de iPhone de mogelijkheid tot het gebruiken van Ping. Pingchat scheelt een hoop in de telefoonkosten, omdat je niet meer hoeft te betalen voor je sms'jes.

Gratis sms'en met Ping

De tijd van het betalen voor je sms-berichtjes is voorbij met de komst van de smartphones. De Blackberry is een van de eerste toestellen die Ping chat beschikbaar stelde. Waar Ping eerst alleen verkrijgbaar was voor Blackberry gebruikers, is het programma nu ook te downloaden op de iPhone. Ook iPhone gebruikers kunnen nu vrolijk met elkaar pingen.

Voor veel mensen is sms'en nu ook ouderwets en is Ping de nieuwe vorm van communicatie, met als bijkomend voordeel dat het gratis is. Je kunt onbeperkt met elkaar pingen en je kan zelfs een groep aanmaken waardoor iedereen hetzelfde Pingbericht ontvangt. Ook Blackberry gebruikers in het buitenland kunnen gratis Pingberichten ontvangen. Dit is een ideale bijkomstigheid voor mensen met vrienden of een geliefde in het buitenland.

Een Pingbericht werd eerder altijd via het Blackberry netwerk verstuurd. Het programma heet Ping omdat bij aankomst van een berichtje het geluidje 'ping' klonk. Hoewel pingen dus in feite gratis was, moest je er wel een Blackberry toestel voor aanschaffen.

WhatsApp

Ping wordt tegenwoordig langzaam verdrongen door WhatsApp. Alle smartphone gebruikers kunnen dit programma downloaden en het maakt hiervoor niet uit welk toestel je hebt. Daardoor wordt Blackberry Ping steeds meer voorbijgestreefd in haar populariteit en stappen steeds meer mensen over op WhatsApp.

Pingen of WhatsAppen?

Of je nou trouw gebruik blijft maken van Blackberry Ping of overstapt op WhatsApp, maakt niet zo heel veel verschil. Beiden kunnen je een hoop financiële voordelen opleveren, omdat je telefoonkosten drastisch af zullen nemen wanneer je een fanatiek sms'er bent. Helaas zit er in Blackberry Ping nog geen gratis belfunctie, maar wie weet komt dat er nog aan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020