Excite

Blippy.com jij al?

Het begint steeds meer op een virus te lijken, die sociale media websites. Overal springen ze op, de een nog gekker en leuker en hipper dan de ander. Op de grootste, zoals Twitter en Facebook, zitten elke dag wereldwijd miljoenen mensen, wat natuurlijk fantastisch is. Maar er staan altijd nieuwe sites aan de deur te kloppen. Zoals Blippy.com.

De site Blippy.com is een eenvoudig, maar krachtig concept. Laat de wereld zien wat jij koopt. Diverse accounts, zoals voor iTunes, Amazone en eBay worden gekoppeld aan je Blippy account. Elke aankoop die je doet, kan besproken en gewaardeerd worden door je Blippy vrienden. Tevens is Blippy weer makkelijk te koppelen aan Facebook.

Het wereldkundig maken van je aankopen is natuurlijk een leuke toevoeging aan alle opties die er al zijn in de wereld van sociale media. Maar het levert ook veel controversie op. Zo is het mogelijk je creditcard direct te koppelen aan Blippy. Daadwerkelijk alles wat mensen aanschaffen met de creditcard verschijnt op hun account. Is dat iets wat we moeten willen?

Zo kwam Blippy onlangs in het nieuws omdat bleek dat Google uitvoerig de site indexeert. Alle transacties die zo in de database van Google kwamen te staan, waren openbaar, inclusief vier creditcardnummers van Blippy-leden. Het bedrijf sprak haastig over een incident en vervolgde weg naar het sterrendom dat Facebook en Twitter al bereikt hebben.

Ter promotie en als uitleg van Blippy is er onlangs een prettige video gemaakt. Voor iets wat zo controversieel is, is het de makers in ieder geval gelukt om het schattig te presenteren. En dat is ook een gave.

Afbeelding: Blippy.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021