Excite

Blokkeren dure SMS-diensten vanaf april gratis

Vooral op muziekzenders als MTV en TMF wordt je ermee doodgegooid: Reclames van premium SMS-dienstaanbieders zoals Jamba. Door het sturen van een berichtje aan dit soort bedrijven wordt een duur abonnement aangegaan waarmee je bijvoorbeeld vier ringtones per week mag downloaden. Vooral kinderen trappen hier nog wel eens in, waardoor ze hun ouders met hoge abonnementskosten opzadelen. Om dit soort diensten te blokkeren, moet je nu nog 25 cent betalen. Vanaf 1 april vervallen deze kosten.

Op de site smsdienstenfilter.nl kun je door je mobiele telefoonnummer in te voeren het gebruik van dergelijke diensten blokkeren. Ideaal natuurlijk voor ouders die wel willen dat hun kind bereikbaar is, maar niet het risico willen lopen dat ze dure abonnementen aangaan.

Op dit moment moet er voor het blokkeren nog geld betaald worden. Een wijziging in de Telecomwet schrijft echter voor dat het vanaf 1 april gratis moet zijn.

Veel van de aanbieders van dit soort diensten zijn inmiddels op zoek naar andere manieren om geld te verdienen. Hun klanten een rad voor de ogen draaien wordt binnenkort immers een stuk moeilijker. Ze lijken zich toe te spitsen op het verzamelen van informatie over consumenten. Door wedstrijden uit te schrijven waarbij bijvoorbeeld een iPod gewonnen kan worden, verzamelen ze gegevens van deelnemers. De vraag blijft echter wel hoe ze hier geld mee gaan verdienen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker joi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020