Excite

Bod op BlackBerry

Een groep investeerders heeft een bod op BlackBerry gedaan om het bedrijf te redden van een ondergang. Het Canadese investeringsbedrijf Fairfax Financial heeft 4,7 miljard dollar over voor de noodlijdende telecomfabrikant, dat is zo’n 3,47 miljard euro. BlackBerry ging dinsdag akkoord met het bod.

BlackBerry Z10

BlackBerry heeft het al lange tijd moeilijk. Zo valt de verkoop van nieuwe toestellen erg tegen en ook de introductie van het geheel nieuwe model BlackBerry Z10 kon de Canadese producent niet uit het slob trekken. Afgelopen vrijdagavond maakte BlackBerry-topman Thorsten Heins vervroeg de slechte resultaten bekend van het afgelopen kwartaal. Met een verlies van bijna 1 miljard dollar kwam de omzet de helft lager tuit dan verwacht. BlackBerry verkocht slechts 3,7 miljoen smartphones in de afgelopen drie maanden: een absoluut dieptepunt

Beurs

Fairfax heeft nu al een aandeel van tien procent in BlackBerry. Als FairFax Financial BlackBerry overneemt wordt het bedrijf van de beurs gehaald. Op dit moment ligt de handel in aandelen al stil door het bod. De investeerders hebben zes weken de tijd om BlackBerry door te lichten. In die tijd kunnen ook andere partijen nog een bod uitbrengen.

Gedwongen verkoop

Onlangs kondigde BlackBerry nog aan bijna de helft van het personeel te ontslaan om zo een gedwongen verkoop te ontlopen. Die ingreep is nu alsnog te laat gebleken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021