Excite

Bookmarks inhoudelijk doorzoeken met Historious

Heb jij ook zoveel bookmarks, dat het soms niet helemaal meer duidelijk is wat onder welke bookmark te vinden is? Dan biedt Historious je een oplossing. Historious werkt met name goed in combinatie met Delicious.

Delicious is een website waarmee bookmarks al efficiënt georganiseerd kunnen worden, door middel van tags. De gebookmarkte websites kunnen met Historious op een soort ‘Google-manier’ doorzocht worden op inhoud. Als je iets zoekt, voer je dat gewoon in in de zoekbalk van Historious en vervolgens verschijnen de resultaten op de site. De resultaten zijn dan gebaseerd op je bookmarks, waardoor de kans groot is dat je snel vindt wat je zoekt.

In principe is Historious dus eigenlijk een persoonlijke zoekmachine, waardoor het zoeken veel gerichter is. Bovendien zorgt Historious ervoor dat de bookmarks die in het verleden gemaakt zijn ook nog daadwerkelijk goed gebruikt kunnen worden.

Wie zich aanmeldt, kan eenvoudig websites markeren via de Historious bookmarklet. Aanmelden kan gratis, maar wie van alle mogelijkheden gebruik wil maken – dus ook bijvoorbeeld op datum wil filteren of door PDF’s zoeken – moet wel wat betalen. Dan komen de kosten uit op zo’n 3 dollar per maand.

Omdat het proces in Historious helemaal automatisch gaat, is het niet langer nodig om de bookmarks op een bepaalde manier te labellen of in een bepaalde categorie te plaatsen. Dit scheelt veel tijd en moeite. Ook maakt het niet uit of je de titel van een site of artikel nog kent, want ook een paar keywords invoeren is al voldoende om tot het gewenste resultaat te komen.

Afbeelding: Historio.us

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020