Excite

Brilloze 3D-laptop in aantocht

Japan neemt weer eens de leiding op het gebied van technologie. Dit keer met een brilloze 3D-laptop. Het gaat om de Dynobook Qosmio T851/D8CR van Toshiba, die zowel 2D als 3D beelden tegelijk kan tonen. Dankzij de parallax barrier-technologie is een brilletje overbodig.

De ontwikkeling van een 3D-spelcomputer zonder bril is al vergevorderd, maar heeft als nadeel dat je recht voor het scherm moet blijven zitten om het volledige effect mee te maken. Dankzij Samsung is dat probleem inmiddels uit de wereld. Zij presenteerden onlangs in China al een 3D-televisie die vanuit ieder oogpunt goed zichtbaar was.

En de laptop van Toshiba zal eenzelfde soort technologie hanteren. De laptop heeft een ingebouwde camera die de ogen van de gebruiker volgt. Er worden dan twee verschillende beeldjes naar de ogen verzonden. De brilloze 3D-technologie gaat helaas wel ten koste van de beeldkwaliteit.

De Japanners moeten snel zijn om hun edge te houden overigens, want de eerste draadloze 3D-apparaten schieten op dit moment als paddenstoelen uit de grond. Zo bracht Nintendo al de 3DS uit, een draadbare 3D-spelcomputer. Bovendien komt LG binnenkort met een smartphone in 3D. Voorlopig is het nog niet bekend wanneer de laptop naar Europa komt, maar volgens de planning zal het apparaat in juli te verkrijgen zijn in Japan.

Afbeelding: Flickr, gebruiker nickstone333

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020