Excite

Britse politie pakt hacker CIA-website op

%IMG1%%

De Britse politie heeft een negentienjarige man gearresteerd op verdenking van het hacken van websites. De tiener zou verantwoordelijk zijn voor de aanvallen op de websites van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA, de Amerikaanse senaat, elektronicaconcern Sony en diverse andere bedrijven.

Scotland Yard, dat de hacker samen met de Amerikaanse federale politie opspoorde, arresteerde de man maandagavond in zijn woning in het zuidoosten van Engeland. Hij is inmiddels naar Londen overgebracht en wordt daar ondervraagd.

De Britse politie denkt dat de man lid is van het hackerscollectief Lulz Security, beter bekend als Lulzsec. Deze groep eiste onlangs enkele grote digitale aanvallen op. De hackers van Lulz Security zeggen dat de aanvallen bedoeld zijn om aan te tonen dat de beveiliging van de websites niet voldoende is.

Het is nog niet bekend op basis van welke aanklachten de man eventueel zal worden vervolgd. Ook is het nog onduidelijk welke straf hij zou kunnen krijgen.

Dinsdagochtend werd overigens wederom de kraak van een beroemde website gemeld. De Japanse game-fabrikant Sega moest toegeven dat de gebruikers van 1,3 miljoen klanten waren gestolen. Eerder was ook de website van concurrent Playstation het doelwit van een cyberaanval. Toen werden de gegevens van maar liefst honderd miljoen gebruikers gestolen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020