Excite

Café in Zwolle verbiedt Wordfeud

Dat het ouderwetse spelletje Scrabble dankzij de moderne technologie aan een gigantische opmars bezig is wisten we al. Iedereen met een smartphone is verslaafd aan Wordfeud. Zo erg zelfs, dat er op sommige plekken van normale, persoonlijke communicatie geen sprake meer is. En café Hete Brij in Zwolle is daar niet blij mee.

Wordfeud is ongezellig

Het Zwolse café gaat Wordfeud dan ook verbieden. Tegen De Stentor zegt eigenaresse Elles Hetebrij: "Hier zit je in een bruin café waar het gewoon gezellig moet zijn." En daar hoort Wordfeud dus niet bij. Voor de mensen zonder smartphone (ze bestaan), Wordfeud is de digitale versie van Scrabble, waarbij je via je telefoon tegen iemand anders speelt. Alles speelt zich af op jouw beeldscherm en je hoeft dus niet rechtstreeks in contact te staan met je tegenstander.

En zo kan het voorkomen dat een hele kroeg naar hun telefoon zit te staren, zonder dat er ook maar een woord gesproken wordt. "Het loopt echt de spuigaten uit. Soms zit de hele bar vol met mensen die Wordfeud spelen. Er wordt niets meer uitgesproken," merkt de eigenaresse van Hete Brij op. Een publiciteitsstunt lijkt het niet te zijn. Op een groot krijtbord kunnen bezoekers lezen dat het spelletje in de kroeg verboden is. Het personeel van de uitgaansgelegenheid spreekt gasten bovendien actief aan op het gebruik van Wordfeud.

Mobiele telefoons weren?

Eerder probeerde het Zwolse café mobiel telefoneren in het algemeen te weren. Inmiddels ziet de eigenaresse in dat dat tegenwoordig niet meer mogelijk is, maar Wordfeud gaat haar net een stapje te ver. "Ik hoop dat dit gewoon een hype is die overwaait. In de tussentijd houden we het hier gezellig. Als je op je eigen kleine eilandje dat spelletje wil spelen, ga je maar thuis spelen." Dat is duidelijke taal.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019