Excite

Call of Duty: Black Ops is best verkochte spel ooit

Dat Call of Duty: Black Ops populair is, wisten we wel. Maar dat het ook het allerbest verkochte spel ooit is in de Verenigde Staten, dat is toch wel een bijzonder nieuwtje. Sinds de game in de winkels ligt zijn er hier al 13,7 miljoen van over de toonbank gegaan.

Dit blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau NPD. Aangezien Black Ops inmiddels vier maanden uit is, betekent dat dat er gemiddeld elke dag zo’n 110.000 exemplaren verkocht worden. Dat is uitzonderlijk veel voor een spel, en niet voor niets een record. Sinds de game op 9 november werd uitgebracht, heeft hij elke maand bovenaan de verkooplijsten gestaan. Black Ops neemt het record over van Wii Play, dat tot ergens in februari nog bovenaan de hitlijsten stond.

Call of Duty: Black Ops is een first-person shooter en maakt deel uit van de razend populaire Call of Duty reeks. Het is alweer het zevende deel, het vorige deel, World at War, werd door fans ook erg goed ontvangen. De spellen spelen zich af tijdens de Koude Oorlog, in landen als Vietnam, Cuba, Laos en Rusland. Als speler hoor je bij het Amerikaanse leger en neem je het op tegen de Sovjet-Unie en de Vietcong. Des te verder je komt, des te meer mogelijkheden het spel je biedt.

Afbeelding: Flickr account K. Chan

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020