Excite

Camera met ingebouwde Photoshop

Met de komst van digitale fotografie werden foto’s steeds ongeloofwaardiger. Iedereen kan foto’s (en dan vooral portretfoto’s) mooier maken met fotobewerkingssoftware zoals Photoshop. Camerafabrikant Panasonic brengt nu zelfs een camera op de markt met een ingebouwde airbrushfunctie.

Met de Beauty Retouch-functie van de Lumix DMC-FX77 van het Japanse Panasonic kunnen tanden witter worden gemaakt, kan er een blos op de wangen worden aangebracht en kunnen rimpeltjes weggewerkt worden. Vrouwen zullen dus niet meer kunnen aandragen dat ze geen make-up dragen en daarom niet op de foto willen.

Volgens de fabrikant kan de camera, die verder voorzien is van een CMOS-sensor van 16 megapixel en een 3.5’ touchscreen, virtueel make-up aanbrengen en de huid gladder maken. Vooral de make-up functie is erg grappig. Zo kan er bijvoorbeeld foundation of lipstick aangebracht worden. Het is wel oppassen geblazen, want bij te enthousiast gebruik van de functie lijkt het onderwerp al gauw op een clown.

Hoewel de Beauty Retouch-functie door velen zal worden gewaardeerd, lijken steeds meer mensen zich af te zetten tegen het almaar aanpassen van foto’s. In de reclamewereld spelen ze daar handig op in. Zo kwam cosmeticafabrikant Dove met onderstaand filmpje, terwijl het make-up merk Make Up Forever deze maand nog furore maakte met een reclameposter waarbij niet was geretoucheerd.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Asthyn Renee

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020