Excite

CD's en DVD's met krassen repareren

Het is zo hinderlijk, die krassen op CD's en DVD's. Vaak gaan de lasers in de CD- of DVD-speler er van stotteren. Loopt je favoriete film weer vast op driekwart van de film, of slaat de CD net bij het leukste liedje van de CD over. Dat moet je niet hebben. Hoe fix je dit soort hinderlijke calamiteiten nu?

Er is een softwarepakket op de markt, waarmee je van beschadigde DVD's en CD's alsnog belangrijke informatie kunt halen. Ongeacht de krassen op het schijfje. Het werkt eigenlijk vrij simpel, als je eenmaal begrijpt welke stappen je moet ondernemen. De eerste stap is het downloaden van Roadkil’s Unstoppable Copier, versie 3.56. Dat doe je hier.

Het mooie van het programma is, je hoeft het niet eens te installeren. Zoek even het .exe-bestand in verkenner op en je kunt los. Wat je doet, is via browse de CD of DVD selecteren waar je de informatie van wilt hebben. Vervolgens geef je een map aan waarheen je de informatie wilt sturen. Druk op copy en het programma doet de rest.

Zelfs als je een CD bewerkt met een schroevendraaier, weet het kopieerprogramma van Roadkill nog de informatie vlekkeloos op je computer te krijgen. Dat is ideaal! Zo hoef je nooit meer te zweten als je een kras ziet op een DVD of CD met belangrijke info. Je bent het niet kwijt! De ultieme copier van Roadkill lost het probleem zorgeloos op.

Een bijkomend voordeel van het programma van Roadkill, is dat je de beschadigde DVD ook kunt kopiëren naar een lege DVD. Hetzelfde geldt uiteraard voor CD's met krassen. Zo raak je geen ruimte op je computer kwijt. De oude CD wordt netjes vervangen door de nieuwe CD, zonder beschadigingen, en je informatie is weer veilig opgeslagen.

Afbeelding: Flickr, spcbrass

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020