Excite

Chatten met vreemdelingen is de nieuwe rage

De nieuwe rage op internet heet Omegle. In een paar seconden ben je verbonden met een complete vreemdeling die tegen je aan begint te chatten. Uiteraard kan dit uitdraaien op een aardig gesprek of krijg je iemand die alleen maar verveld wil doen. We namen de proef op de som en verbonden met Omegle.

Het geheel ziet er proper uit, witte vensters zonder afleiding. Als je hallo zegt, krijg je vrijwel gegarandeerd een hallo terug. Onze gesprekspartner was niet erg spraakzaam in het begin, maar daar kwam verandering in toen we vroegen van welke website hij kwam. Hij bleek een man uit Zuid-Californië te zijn die nog niet in Europa was geweest. Hij koesterde wel al jaren de wens Duitsland en Nederland eens te bezoeken. Zei hij. Al snel hadden we het over Google Streetview en loodste ik hem naar de gebieden die al in kaart waren gebracht in Nederland. Dat vond hij wel interessant.

Verdere details doen er niet toe, het was een aangenaam gesprek. Het deed ons erg denken aan ICQ vroeger, waar het glimlachende bloemetje oh-oow zei als er iemand met je wilde praten. Dus als je eens wil chatten met mensen die je nog niet kent, is dit een heel leuke optie. Een aanrader voor als je wat tijd over hebt!

Link bij het artikel: Omegle.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020