Excite

ChatVille combineert het beste van drie werelden

Het was de laatste maanden een enorme hype, dat Chatroulette. Logisch dat deze manier van communiceren al snel naar een hoger, socialer niveau gebracht zou worden. De potentie van een programma als Chatroulette, waarbij je gekoppeld wordt aan een wildvreemde en kan webcammen samen, maakt de wereld nog wat kleiner. Met de komst van ChatVille wordt dat effect alleen maar versterkt. ChatVille is de applicatie die voor een revolutie gaat zorgen. Het combineert de webcamkracht van Chatroulette met het fundamenten van Facebook en de verslavende factor van FarmVille. Het resultaat zal een tijdconsumerende applicatie worden, waar veel mensen plezier mee gaan hebben en waarschijnlijk net zoveel mensen sociale schade door gaan oplopen.

ChatVille koppelt jouw webcam aan die van vreemden. Maar omdat de applicatie gekoppeld zit aan Facebook, kun je ook gekoppeld worden aan een van je vrienden. Je hebt dus de Facebook-functie en de willekeurige 'next' functie die bekend is van Chatroutelette. Filmpjes, gesprekken en screenshots kun je direct op je Facebook-profiel laten plaatsen. Dat kan heel leuk zijn, maar ook heel schadelijk natuurlijk. Verder is het mogelijk om bepaalde achievements te behalen, waarmee je een hogere rank krijgt, net als bij Farmville. Daar zijn de andere gebruikers voor nodig, zodat mensen met de applicatie bezig zullen blijven om maar nieuwe achievements te behalen. In plaats van de Farmville-boodschappen als 'Ik ben op zoek naar een koe, wie helpt mij' zul je nu wellicht ChatVille-boodschappen krijgen als 'Ik ben op zoek naar een boob-shot, wie helpt mij'.

ChatVille zal, als het aanslaat, een veelbesproken fenomeen worden. Het is ontworpen door dezelfde mensen die achter het populaire messenger-programma Digsby zitten en zal mensen nog meer kluisteren aan Facebook dan spelletjes als Farmville en dat hele maffiagebeuren. Het is niet de eerste Chatroulette kloon, maar wel de eerste die gekoppeld wordt aan de wereldheerschappij van Facebook. Deze extra sociale factor zal het wellicht de meest populaire applicatie ooit gaan maken.

Afbeelding: ChatVille

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021