Excite

China heeft perfect nagemaakte Apple Store

Dat Chinese consumenten verzot zijn op iPads en iPhones was al bekend, alsmede het feit dat Chinezen meesters zijn in het namaken van westerse producten. Maar nu heeft een Amerikaanse blogger in China een Apple Store ontdekt die zo perfect is nagemaakt dat zelfs het vaste personeel denkt echt voor de elektronicagigant te werken.

De Amerikaanse blogger BirdAbroad ontmaskerde de winkel in de Chinese stad Kunming. De winkel en de producten waren zo goed nagemaakt dat zelfs het personeel dacht echt voor het Amerikaanse concern te werken. De medewerkers droegen de typische blauwe t-shirts van Apple en de officiële badges om hun nek.

Maar BirdAbroad zag op de voorkant van de winkel de woorden ‘Apple Store’ staan, terwijl op de etalages van officiële verkooppunten het beroemde logo prijkt. Apple heeft inmiddels aangegeven slechts vier officiële winkels in China te hebben. En weinig verrassend: geen daarvan staat in Kunming.

BirdAbroad moest zeer scherp kijken om de zwendel te ontdekken. “Ik weet niet of de computers echt waren of nep”, schrijft de Amerikaan op zijn blog. “Ze zagen er echt uit, maar dat is moeilijk te zeggen. Woensdagavond was de winkel nog open.”

Overigens bleek Kunming nog twee ‘Apple Stores’ te hebben en wel om de hoek. Eén daarvan had de naam zelfs verkeerd op het uithangbord geschreven: ‘Apple Stoer’.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020