Excite

Chinese gevangenen verplicht om te gamen

Gevangenen in het noordoosten van China worden door hun bewakers gedwongen om dagelijks twaalf uur te gamen. De punten die zij daarmee opbouwen, worden vervolgens door de cipiers verkocht. Dit maakte de Engelse krant The Guardian afgelopen week bekend op basis van verhalen van de gevangenen.

Door het spelen van computerspelletjes bouwen de gevangenen credits op die hun bewakers op het internet kunnen doorverkopen. Games zoals World of Warcraft zijn in landen zoals Japan, China en Zuid-Korea zeer populair en gamers betalen grof geld voor extra punten. De wrede cipiers zagen een gat in de markt en zetten hun gevangenen massaal achter de spelcomputers.

De bewakers zouden per dag tot 650 euro verdienen met de vaardigheden van hun gevangenen, die daarvoor wel twaalf uur lang naar een beeldscherm moeten staren. In totaal worden driehonderd gevangenen verplicht om iedere dag te gamen.

"We moeten in diensten van twaalf uur werken. We hebben nog nooit iets van de opbrengsten gezien," tekende een journalist van The Guardian op uit de mond van een gevangene. "Als we ons quotum niet haalden, werden we fysiek gestraft. We moesten met onze handen in de lucht staan en vervolgens werden we met plastic pijpen geslagen. We bleven daarom spelen tot we bijna niets meer konden zien."

Afbeelding: Flickr, gebruiker Tim Pearce, los gatos

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021