Excite

Bescherm je computer batterij!

Een laptop is ontzettend handig; je kunt er overal mee werken en bent niet aan een plek gebonden. Maar fervente laptopgebruikers zullen er al eens achter gekomen zijn; een computer batterij gaat geen leven mee. Als je niet zo zuinig omspringt met jouw exemplaar, dan kan het zomaar zijn dat je na een half jaar al veroordeeld bent tot werken in de buurt van netstroom. Wat je kunt doen om je computer batterij in goede conditie te houden? In ieder geval deze tips volgen!

In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk ervoor te zorgen dat de computer batterij zo min mogelijk verbruikt, dan gaat hij langer mee en hoeft hij dus minder vaak opgeladen te worden. Dit kun je doen door bijvoorbeeld functies als wifi en bluetooth uit te schakelen. Ook het uitschakelen van multimedia functionaliteiten is een goed idee; dat vreet energie.

Ook te lang doorladen is funest voor de kwaliteit van de computerbatterij. Lees in de handleiding hoe vaak de accu opgeladen mag worden en of dat een hele nacht kan, of bijvoorbeeld maar een paar uur. Vaak is het belangrijk om de computer batterij één keer een nacht door te laden, maar het daarna te beperken tot drie tot vier uur. Altijd aan de stroom werken is dus zeker géén aanrader. Als je dat toch wilt doen, haal dan de accu uit je computer en voorkom schade. Gebruik je je laptop een maand of langer niet? Laad de batterij dan op tot een capaciteit van ongeveer 35% en bewaar hem buiten de laptop.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020